Oprichten nieuwe ondernemingsraad

Een ambtelijk secretaris

Je wilt een nieuwe OR oprichten

Je bedrijf heeft meer dan 50 medewerkers: het is tijd om een ondernemingsraad op te richten. Maar dat is zonder ervaring niet eenvoudig. Wij weten precies wie je moet betrekken, welke stappen je moet zetten en wat er in de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) staat. Daarom helpen wij je graag:

Voor een sterke medezeggenschap

OR Oprichten: verplicht vanaf 50 medewerkers

‘We hebben echt geen OR nodig, hoor.’ Ja, dat horen we wel eens. Maar de Wet op de Ondernemingsraden zegt: vanaf 50 medewerkers is het verplicht. En dat is niet voor niets.

Bij een grotere organisatie ontstaat er meer afstand tussen de werkvloer en de bestuurder. Lastige onderwerpen komen daardoor niet meer altijd op de goede plek terecht. Daarom is een OR waardevol, voor de werknemer én de werkgever.

In welke fase van het opstartproces je ook zit, wij helpen je.

Blogs

Als ambtelijk secretaris begeleid ik veel ondernemingsraden. De ene keer doet ik secretariële werkzaamheden, de andere keer geef ik training aan nieuwe OR leden. Van alle vragen die mij gesteld worden, heb ik de meestgestelde vragen in een blog verzameld. Is jouw vraag nog niet beantwoord? Maak een belafspraak en dan help ik je graag.
ambtelijk secretaris
Een fusie of een herstructurering van de organisatie, explosieve groei of misschien wel massa ontslag. Het zijn grote veranderingen die niet alleen impact hebben op de organisatie. Ze kunnen ook van invloed zijn op de rollen, verantwoordelijkheden en samenstelling van de ondernemingsraad. Dus staan jullie aan de vooravond van een grote verandering? Of hebben jullie net een traject achter de rug? Laat je dan in deze blog bijpraten over de consequenties voor de OR.
ambtelijk secretaris
Een ondernemingsraad (OR) kan zich laten ondersteunen door een ambtelijk secretaris zodat de OR-leden zich volledig op de inhoud kunnen richten.