Ondersteuning ondernemingsraad

Een ambtelijk secretaris

Ondersteuning door een ambtelijk secretaris

De OR-vergaderingen voorbereiden? Doen we. Een helder verslag? Maken en versturen we. Organiseren van nieuwe verkiezingen? Laat dat maar aan ons over.

Wij nemen je alle secretariële OR-taken uit handen. We zorgen voor structuur en overzicht. We bewaken de procedures en processen. En we regelen dat de rest van de organisatie weet waarmee de OR zich bezighoudt.

Laat ons de praktische taken maar doen, dan kun jij je concentreren op je belangrijkste taak: vertegenwoordigen van je collega’s.

We vertellen je kort waarmee we je kunnen helpen.

Vraag je offerte aan

Plan een belafspraak

Voor ondersteuning

Optimaliseren van het secretariële proces

Wij beheren en stroomlijnen alle secretariële OR-taken, zoals:

Bewaken van de procedures en processen

Procedures, processen, reglementen, statuten, wetten en voorschriften: binnen de OR zijn ze heel belangrijk. Een ambtelijk secretaris bewaakt ze als een herdershond. Ja, wij ook. Waar het niet goed gaat, sturen we bij. Zo zorgen we ervoor dat alle beslissingen en acties van de OR kloppen. 

Communicatie met de achterban

Onze ambtelijk secretarissen waarborgen transparante communicatie. Binnen de OR én de rest van de organisatie. We verspreiden notulen, besluiten, en andere relevante informatie naar alle betrokken partijen. Ook kunnen we je helpen met bijvoorbeeld nieuwsbrieven, jaarverslagen of de communicatie rondom OR-verkiezingen.

Aanspreekpunt van en voor de OR

Een OR functioneert het best met één vast aanspreekpunt. Een diplomatiek iemand, met goede communicatieve vaardigheden. Dat zijn wij voor je. OR-leden kunnen altijd bij ons terecht. Bijvoorbeeld met vragen, of met verzoeken om informatie. Tegelijkertijd vertegenwoordigen wij de OR naar de buitenwereld, zoals het management, de bestuurder en andere belanghebbenden.

Tevreden klanten

Wat anderen zeggen

Als ambtelijk secretaris begeleid ik veel ondernemingsraden. De ene keer doet ik secretariële werkzaamheden, de andere keer geef ik training aan nieuwe OR leden. Van alle vragen die mij gesteld worden, heb ik de meestgestelde vragen in een blog verzameld. Is jouw vraag nog niet beantwoord? Maak een belafspraak en dan help ik je graag.
ambtelijk secretaris
Een fusie of een herstructurering van de organisatie, explosieve groei of misschien wel massa ontslag. Het zijn grote veranderingen die niet alleen impact hebben op de organisatie. Ze kunnen ook van invloed zijn op de rollen, verantwoordelijkheden en samenstelling van de ondernemingsraad. Dus staan jullie aan de vooravond van een grote verandering? Of hebben jullie net een traject achter de rug? Laat je dan in deze blog bijpraten over de consequenties voor de OR.
ambtelijk secretaris
Een ondernemingsraad (OR) kan zich laten ondersteunen door een ambtelijk secretaris zodat de OR-leden zich volledig op de inhoud kunnen richten.